Reteta: Limonada enzimatica, bautura hidratanta perfecta

limonada-enzimatica-1.jpg

Cu totii stim ca hidratarea este foarte importanta pe tot parcursul anului si, in special, in perioada verii, cand organismul nostru pierde in cadrul procesului de deshidratare si extrem de multe minerale si vitamine. Pentru a suplimenta aceasta pierdere si a ne hidrata in mod corespunzator, astazi iti propun o reteta de sezon pe cat de delicioasa si racoroasa, pe atat de bogata in micronutrienti: limonada enzimatica cu menta, citrice si castravete.  In plus, partea frumoasa la aceasta bautura homemade gustoasa si extrem de simplu de facut este si faptul ca te va ajuta sa elimini bauturile racoritoare nesanatoase si pline de indulcitori artificiali.

Iata, deci, cum se prepara:

Ingrediente:

  • 1 litru de apa de izvor  (ideal din surse cat mai pure, cu un Ph cat mai alcalin)
  • 5-6 linguri sirop de agave/zahar de cocos/miere de albine sau alt inducitor natural
  • 1 castravete mic taiat felii
  • un pumn de menta (jumatate taiat la cutit si jumatate intregi)
  • jumatate de grapefruit taiat felii subtiri
  • jumatate de lime taiat felii subtiri
  • jumatate de portocala/lamaine taiata felii subtiri
  • zeama de la o lamaie jumatate
  • 1 pahar de gheata
  • Optional* (daca iti place) 2 crengute de lavanda

Instructiuni:

  1.  Se amesteca apa cu indulcitorul natural si sucul de lamaie, se adauga menta tocata, lavanda si jumatate de cantitatea de fructe felii si se tine la frigider peste noapte (pentru infuzarea cu enzimele din fructe si ierburi);
  2. Se consuma cu gheata, cu menta si cu felii de fructe proaspete timp de max. 2 zile dupa ce a fost facuta.

Reteta a fost postata initial pe blogul magazinului online AlimenteSpeciale.ro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget

RECOMAND

alimentespeciale.ro

PARTENERI

restocracy